Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
pesto
-
bazylia świeża
2-3 opakowania -
słonecznik łuskany
100 g -
oliwa aromatyzowana
1/2 szklanki -
cytryna
sok z 1/2 +skórka -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
parmezan starty
1/2 szklanki -
czosnek ząbki
3-4
pulpeciki
-
ser ricotta
2 opakowania -
cukinia
2 małe sztuki -
pomidory suszone w zalewie
1/2 słoika -
oliwa z suszonych pomidorów
3 łyżki+smażenie -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
ok. 1 szklanki -
jajko
2 sztuki -
sól i pieprz
do smaku -
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Rozmaryn suszony Prymat
1/2 łyżeczki
dodatkowo
-
makaron
ulubiony 500g
Przepis i sposób przygotowania makaron z pesto z cukiniowymi pulpetami
Do pesto w oryginale używa się drogich orzeszków piniowych-ja zastępuję je słonecznikiem, który po podprażeniu na złoto zyskuje podobny smak. Można go zastąpić dowolnymi orzechami-migdały sa świetne. Wart do pesto dodać szczyptę cukru, który łagodzi
Komentarze (0)