Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto z bazylii

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
olej rzepakowy 1/3 szklanki
ziarna słonecznika 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron 1 opakowanie
ser żółty do smaku
bazylia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto z bazylii

Makaron gotujemy al dente.

W między czasie gotowania makaronu robimy pesto.

Słonecznik prażmy chwilę na suchej patelni.

Do miseczki wrzucamy bazylię, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy olej, wrzucamy słonecznik i miksujemy blenderem na gładką masę. Solimy i pieprzymy do smaku.

Makaron odcedzamy i wrzucamy ponownie do garnka, zalewamy pesto i mieszamy razem, aby makaron „oblepił” się pesto.

Nakładamy na talerze i posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 14.04.2013 19:52
bardzo lubię makaron ze świeżym zielonym pesto :-)
kasienka23 14.04.2013 11:24
hoduję swoją bazylię, jak tylko urośnie to będzie częstym gościem na moim stole :)
Olga_SK 14.04.2013 11:13
pięknie wygląda
babajaga1969 13.04.2013 22:45
smaczne danie
treonina 13.04.2013 22:41
muszę spróbować!
noninka77 13.04.2013 21:31
rewelacja:)
IwonaDD 13.04.2013 21:20
pyszny,szybki i zdrowy !
Gary Michy 13.04.2013 20:57
Uwielbiam pesto, wygląda super! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak