Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto rukoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron pierożki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto rukoli

Na pesto:
100g rukoli
sok z połowy cytryny
2-3 ząbki czosnku
15 orzechów laskowych
olej rzepakowy (ok 1/2 szklanki)

Orzechy obrać ze skorupek,czosnek oczyścić. Przełożyc do blendera.Dodać porwaną rukolę,sok z połowy cytryny oraz olej i wszystko zblendować na gładką masę-odstawić

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie na małym ogniu i odcedzić.Gorący przełożyć do garnka,dodać pesto,wymieszać delikatnie całość i od razu podawać.
Smacznego :)

To danie jest dla wielbicieli rukoli,ponieważ ona ma silny i specyficzny zapach :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:19
Pod mój smak.
ao_12 18.08.2013 20:55
fajny pomysł:)
Izabela77 18.08.2013 19:02
fajny przepis, uwielbiam makarony
Joannasz3190 17.08.2013 15:51
Świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak