Makaron z pesto i mozzarellą

Makaron z pesto i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pesto

    5 łyżki
  • mozzarella małe kulki

    1 opakowanie
  • makaron

    1 opakowanie
  • oliwa

    do smaku
  • oregano świeże

    do smaku
  • parmezan starty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. U mnie makaron zawsze jest gotowany al dente, czyli na pół twardo. taki nam smakuje najbardziej, a poza tym tak przygotowany makaron jest mniej kaloryczny.

Ugotowany makaron odcedzamy zostawiając odrobinę wody, przekładamy go do miski, dodajemy pesto, pokrojone na ćwiartki kulki mozzarelli i świeże listki oregano. Wszystko dokładnie mieszamy, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy tartym serem i od razu podajemy.


Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.06.2015 10:54
pyszny moje smaki
misia53 17.06.2015 22:55
lubię makarony a Twój ciekawie wyglada
Wiktoria29 17.06.2015 16:43
super danie
aginaa 17.06.2015 16:21
fajne polaczenie
IZABELA29 17.06.2015 15:53
lubie ten smak
norweska20 17.06.2015 15:31
apetycznie i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat