Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron nitki
15-20 dkg -
pieczarki
6-8 szt -
boczek wędzony
10 dkg -
margaryna
1/6 kostki -
cebula biała
1/2 szt -
przyprawa do potraw
1 łyżeczka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
do smaku -
sól i pieprz
do smaku -
zielenina
do smaku
Sposób przygotowania
Do tak powstałego sosu włożyć makaron. do tego celu najlepiej nadaje się makaron z zupek, 2-3 szt, lub ugotowany na półtwardo makaron nitki, np gniazda. Całość wraz z makaronem dusić pod przykryciem, aż makaron wciągnie większość sosu. Jeśli całość będzie zbyt gęsta, można uzupełnić nieco przegotowaną woda i zagotować. Dodać zieleninę i wymieszać.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się