Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron nitki 15-20 dkg
pieczarki 6-8 szt
boczek wędzony 10 dkg
margaryna 1/6 kostki
cebula biała 1/2 szt
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
zielenina do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z patelni

Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę. Wrzucić pokrojony boczek wędzony i smażyć na niewielkim ogniu. Dodać pokrojoną cebulę i uprzednio obrane i opłukane, pokrojone pieczarki. Podsmażyć a pieczarki nieco się przyrumienią. Do połowy patelni wlać wodę, zamieszać, dodać przyprawy i kilka minut pogotować.
Do tak powstałego sosu włożyć makaron. do tego celu najlepiej nadaje się makaron z zupek, 2-3 szt, lub ugotowany na półtwardo makaron nitki, np gniazda. Całość wraz z makaronem dusić pod przykryciem, aż makaron wciągnie większość sosu. Jeśli całość będzie zbyt gęsta, można uzupełnić nieco przegotowaną woda i zagotować. Dodać zieleninę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak