Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pastą z pieczonych papryk

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
papryka 4 szt
czosnek 3-4 ząbki
oliwa
kiełbasa 1 laska
parmezan starty
sól do smaku
śmietana 2 łyżki
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pastą z pieczonych papryk

Kroki postępowania

1
Na blaszkę wykładamy folię aluminiową. Kładziemy papryki i czosnek. Skrapiamy oliwą. Pieczemy w temp 200 stopni do momentu aż papryczki lekko ściemnieją.
Gdy przestygną obieramy je ze skórek, a czosnek z łupinek. Blendujemy z dodatkiem śmietany. Dodajemy przyprawy.
Krok 1 - Makaron z pastą z pieczonych papryk foto
2
Podsmażamy kiełbasę, a następnie dolewamy naszą pastę. Kolor pasty zależy od koloru papryk.
Krok 2 - Makaron z pastą z pieczonych papryk foto
3
Ugotowany makaron dodajemy do sosu. Wszystko razem mieszamy. Podajemy z bazylią i posypane parmezanem.
Krok 3 - Makaron z pastą z pieczonych papryk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 27.08.2012 17:31
super
Agnieszka_B 04.08.2012 11:43
Prezentuje się bardzo apetycznie!
Rafał10 02.08.2012 13:14
wygląda tak pysznie, że aż ślinka cieknie :)
tessinka 02.08.2012 13:03
uwielbiam makarony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak