Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z paryką kolorową i parmezanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 150 g
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
masło klarowane 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
bazylia świeża 10 listków
parmezan starty 100 g
oliwa 4-5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z paryką kolorową i parmezanem

Przygotować wszystkie składniki . Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente.Odcedzić i utrzymywać w cieple .
Na patelni udusić pokrojone dowolnie ,wcześnie pozbawione nasion papryki kolorowe na maśle klarowanym . Dodać przecier pomidorowy wymieszany z oliwą z oliwek ,pod koniec dodać listki bazylii ,przyprawić solą i pieprzem ,wymieszać . Dodać makaron i wymieszać razem . Nakładać na talerze i posypać startym parmezanem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.10.2016 11:12
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak