Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z owocami morza

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 2-3 szt
cebula 1 szt
oliwa do smażenia
passata pomidorowa 500 ml
owoce morza 400 g
oliwki czarne 1 garść
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
makaron 500 g
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z owocami morza

W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek i cebule drobno siekamy i szklimy na oliwie. Podlewamy passata pomidorową i gotujemy na małym ogniu aż zredukuje się do pożądanej konsystencji. Dodajemy owce morza i pokrojone na pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy.
Serwujemy posypany śwież natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.01.2016 14:38
Danie jak dla mnie :)
Małgorzata Pin 08.01.2016 12:35
Smakowite danie.
Ola1984 08.01.2016 08:15
Bardzo fajny pomysł na makaron :)
olkaaa 08.01.2016 07:44
bardzo fajny
patryska76 07.01.2016 23:10
znakomite danie!
wwwiolka 07.01.2016 22:42
Bardzo fajny przepis.
gosia1988 07.01.2016 21:02
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak