Makaron z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makron

    25 dag
  • dżem

    1 szklanka
  • śmietana

    ok. 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowania
  • cukier

  • orzechy

    1 rozdrobnione
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z cukrem waniliowym, można dosłodzić. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z dżemem. Wyłożyć na talerze, polać przygotowaną śmietaną i obsypać przygotowanymi orzechami, dżem można zastąpić powidłami, miękką marmoladą albo musem jabłkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat