Makaron z mielonym i warzywami

Makaron z mielonym i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1/2 op
  • mięso mielone

    40 dag
  • miąższ z dyni

    10 dag
  • kurki

    15 dag
  • marchew

    1
  • fasolka szparagowa

    15 dag
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sos sojowy

  • przyprawa do mięsa mielonego

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al-dente. Ugotowaną marchewkę i selera kroimy w słupki, szparagówkę w mniejsze kawałki. Kurki smażymy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym tłuszczu we woku. Doprawiamy przyprawą do mielonego. Miąższ dyni kroimy w małą kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem we woku i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Podajemy udekorowane listkiem mięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

07.10.2015 20:30
Ładnie podane ;)

Wacław

06.10.2015 11:35
pyszne danie

Iwusia

05.10.2015 23:11
smaczny obiadek

Czarnula666

05.10.2015 23:00
ciekawy przepis ;)

Barbara13

05.10.2015 22:59
bardzo smacznie się zapowiada

patryska76

05.10.2015 22:42
pięknie podany!

wwwiolka

05.10.2015 21:42
Bardzo fajny przepis.

2milutka

05.10.2015 19:30
Pysznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat