Makaron z mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    30 dag
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • por

    1 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • śmietana 30%

    250 ml
  • żółtko jajek

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron z mielonym foto
Pora oczyścić i pokroić na pół plasterki. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Krok 2 - Makaron z mielonym foto
Mięso mielone wymieszać z musztardą , dodać jajko i doprawić do smaku.
Krok 3 - Makaron z mielonym foto
Z mięsa uformować małe kulki , obtoczyć w mące. Smażyć na oleju z każdej strony następnie wyjąć je na talerz.
Krok 4 - Makaron z mielonym foto
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki z porem.
Krok 5 - Makaron z mielonym foto
Gdy pieczarki i por zmiękną wrzucić mięsne kulki. Śmietanę wymieszać z żółtkami doprawić do smaku i wlać do garnka.
Krok 6 - Makaron z mielonym foto
Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Smażyć aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 08.07.2015 18:05
same pyszności
Marta1986 08.07.2015 16:35
pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat