Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 30 dag
mięso mielone 1/2 kg
por 1 szt
pieczarki 25 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 250 ml
żółtko jajek 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mielonym

Kroki postępowania

1
Pora oczyścić i pokroić na pół plasterki. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Krok 1 - Makaron z mielonym foto
2
Mięso mielone wymieszać z musztardą , dodać jajko i doprawić do smaku.
Krok 2 - Makaron z mielonym foto
3
Z mięsa uformować małe kulki , obtoczyć w mące. Smażyć na oleju z każdej strony następnie wyjąć je na talerz.
Krok 3 - Makaron z mielonym foto
4
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki z porem.
Krok 4 - Makaron z mielonym foto
5
Gdy pieczarki i por zmiękną wrzucić mięsne kulki. Śmietanę wymieszać z żółtkami doprawić do smaku i wlać do garnka.
Krok 5 - Makaron z mielonym foto
6
Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Smażyć aż sos zgęstnieje.
Krok 6 - Makaron z mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.07.2015 18:05
same pyszności
Marta1986 08.07.2015 16:35
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak