Makaron z maślakami, kurczakiem i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1/2 opakowania
  • czosnek

    2 ząbki
  • grzyby maślaki

    20 dag
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • masło klarowane

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • pierś z kurczaka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Ugotowany odcedzamy i przelewamy zina wodą. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki solimy doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem. Maślaki oczyszczamy i kroimy w kawałki. Na maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy grzyby. smażymy ok 5 min. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy. Dolewamy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno i dodajemy do potrawy mieszamy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.01.2017 12:05
super danie
Anna169Hosz 04.09.2016 20:40
Fajne jedzonko.
krokus 12.05.2016 22:32
wszystko co lubię jest w tym daniu
olkaaa 12.05.2016 21:02
ciekawy pomysł
agnieszka214 12.05.2016 18:58
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat