Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
kurki 300 g
śmietana kremówka 1 szkl
ser żółty 100 g
czosnek ząbki 1 ząbek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1/2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurkami

Makaron ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić.

Na odrobinie oleju podsmażyć posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem. Gdy cebulką ładnie się zeszkli dodać oczyszczone i umyte kurki (większe pokroić). Dusić, aż grzyby będą miękkie. Podlać gorącym bulionem, dodać zahartowaną śmietanę oraz starty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić chwilę na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Wymieszać z makaronem lub podawać makaron polany sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 03.12.2014 17:57
Pyszności....mmm ,kocham kurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak