Makaron z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 g
  • filet z kurczaka

    160 g
  • ser gogronzola

    50 g
  • szpinak świeży

    250 g
  • sól

    do smaku
  • parmezan

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • śmietana 12-procentowa

    200 (do gotowania)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju podsmażymy kurczaka , gdy się podsmaży dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy .Całość zalewamy śmietaną , dodajemy gorgonzolę i dodajemy szpinak. Całość gotujemy do uzyskania konsystencji sosu. Całość łączymy z ugotowanym makaronem. podajemy posypany parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 09.09.2013 11:22
ale pyszności!!!
Pomocnik 18.03.2013 19:08
pyszne jedzonko
Kasia21 18.03.2013 18:59
ładnie wygląda
Papryczka 18.03.2013 18:49
na taki makaron to ja się piszę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat