Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 gram
makaron rurki 400 gram
pieczarki 400 gram
cebula 1 szt
śmietana 250 ml
przyprawy 1 szczypta
olej 2 łyżki
ser gouda 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki. Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przypraw.Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj. Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak