Makaron z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Chow Mein

    125 g
  • krewetki mrożone

    200 g
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • imbir

    1 kawałek
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym czasie krewetki przelewamy zimną wodą, odcedzamy i osuszamy.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę kalarepkę. Podlewamy sosem sojowym. Wrzucamy krewetki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir, chwilę smażymy (cały czas mieszamy), dodajemy cukier.
Do całości wrzucamy makaron, wlewamy sos dokładnie mieszamy (cały czas smażymy).
Zestawiamy z ognia, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 15.07.2017 11:25
Mniam... moje smaki :)
Ola1984 15.07.2017 09:32
Przepysznie wygląda :)
Barbara13 15.07.2017 00:40
Chętnie bym porwała taką miseczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat