MAKARON Z KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • kiełbasa

    kawałek
  • pomidory krojone z puszki

    opakowanie
  • cebula

    mała
  • pieczarki

    15 dag
  • śmietana 18 proc

    160 g
  • makaron

    350-400 g

Przyprawy i dodatki

  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • oregano

  • bazylia

  • majeranek

    spora szczypta
  • ser żółty

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję al dente.
Kiełbasę kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle.
Dodaję pomidory i przyprawy. Dokładnie mieszam, chwilę gotuję na małym ogniu.
Łączę z zahartowaną wcześniej śmietaną, dodaję porwany na kawałki ser.
Zdejmuję z ognia, kiedy ser się rozpuści, mieszam z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 25.06.2017 10:18
jaki dobry makaron

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat