Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
kiełbasa
kawałek -
pomidory krojone z puszki
opakowanie -
cebula
mała -
pieczarki
15 dag -
śmietana 18 proc
160 g -
makaron
350-400 g
Przyprawy i dodatki
-
masło
2 łyżki -
sól i pieprz
-
oregano
-
bazylia
-
majeranek
spora szczypta -
ser żółty
3 plastry
Przepis i sposób przygotowania MAKARON Z KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM
Kiełbasę kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle.
Dodaję pomidory i przyprawy. Dokładnie mieszam, chwilę gotuję na małym ogniu.
Łączę z zahartowaną wcześniej śmietaną, dodaję porwany na kawałki ser.
Zdejmuję z ognia, kiedy ser się rozpuści, mieszam z ugotowanym makaronem.
Komentarze (1)