Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kiełbasą drobiową w sosie śmietanowo - ziołowym
2. Podsmażoną kiełbasę przekładamy do głębokiego rondelka, dodajemy kukurydzę, żurawinę, pokrojone w kostkę suszone pomidory, wymieszaną słodką śmietankę z mlekiem i mąką i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez ok 10 minut. Na sam koniec sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, słodką papryką i kurkumą.
3. W dużym garnku gotujemy wodę z 2 łyżkami soli i 2 łyżkami oleju. Gdy woda zawrze, wrzucamy makaron i gotujemy go bez przykrycia do miękkości (wg przepisu na opakowaniu). Ugotowany makaron cedzimy, ale w żadnym wypadku nie przelewamy zimną wodą.
4. Gorący sos mieszamy z gorącym makaronem, posypujemy startym parmezanem i posiekanym świeżym oregano.
SMACZNEGO :)