Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z jajkiem i natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron kolanka 150 g
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
ser żółty 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z jajkiem i natką pietruszki

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. W miseczce roztrzepujemy 2 jajka dodajemy świeżo mielony kolorowy pieprz. Makaron odcedzamy ale nie zalewamy zimną wodą. Wrzucamy z powrotem do garnka i zalewny jajkami, mają się zrobić kremowe(nie ściąć), dodajemy ser pokrojony w małą kosteczkę. Dodajemy natkę pietruszki. Solimy na samym końcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.04.2015 13:03
smaczne danie
Czarnula87 17.07.2013 10:14
szybkie i smaczne
Gracer 17.07.2013 07:34
szybki i syty makaron na kolację
Konczi 17.07.2013 07:26
nigdy nie jadłam tak makaronu ale przyznam, że może być pyszną, szybką kolacją
gusia1000 17.07.2013 00:25
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak