Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z indykiem w sosie mascarpone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki sos

serek mascarpone 1/2 opakowania
śmietana 30% 50 ml
przecier pomidorowy 1 łyżka
pomidory suszone Smak 2-3 sztuki
pierś z indyka 200 g
sól do smaku
pieprz szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
olej do smażenia

Dodatkowo

makaron grube wstążki 200 g
sól do smaku
pomidor 1 sztuka
bazylia świeża kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem w sosie mascarpone

Do wysokiego naczynia wrzucamy mascarpone, suszone pomidory, przecier, wlewamy śmietankę, dodajemy sól, pieprz i chilli. Następnie miksujemy wszystko razem na jednolity sos.

Makaron ( u mnie zielony ze szpinakiem) gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Pomidor kroimy w drobną kostkę.

Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w małe kawałki.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy aż mięso zacznie się rumienić. Następnie wlewamy sos i zdejmujemy z ognia. Mieszamy chwilę.
Wylewamy na makaron. Posypujemy pomidorami i na koniec posypujemy rozdrobnionymi listkami bazylii.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.02.2017 19:07
ciekawe danie
KORAL 21.07.2016 21:36
Pyszny sos.:)
msmariusz 05.07.2016 23:57
pięknie i świeżo
adelajda 05.07.2016 17:14
dobry obiadek
IKrakowianka 01.07.2016 21:54
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak