Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem w sosie bolognese
Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić drobno w kostkę. Marchew zetrzeć na grubych oczkach.
Oliwę rozgrzać i wrzucić na nią pokrojony czosnek. Gdy się zrumieni, zdjąć go z oleju a następnie wrzucić cebulę i przesmażyć ją. Do cebuli dodać mielone mięso z podudzia indyczego i rozdrobnić na patelni by nie było dużych grudek mięsa. Posolić i popieprzyć. Smażyć ok. 10 minut, dodać startą marchew po czym jeszcze chwilę (ok 5minut) pogotować. Następnie wlać do mięsa mus pomidorowy. Całość gotować ok. 7-10 minut na mniejszym ogniu. W trakcie gotowania doprawić solą i pieprzem, dodać dość dużo papryki słodkiej a ostrej wg uznania. Można jeszcze trochę dodać bazylii.
Podawać z makaronem ugotowanym wg przepisu z opakowania.