Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z indykiem, groszkiem i marchewką w sosie pieczeniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kilka garści
marchew 3 sztuki
groszek zielony 100 gram
pierś z indyka 300 gram
Sos pieczeniowy ciemny 0,5 opakowania
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem, groszkiem i marchewką w sosie pieczeniowym

Pierś z indyka pokroić w kostkę, smażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu. W osolonej wodzie ugotować groszek i marchewkę do miękkości. W oddzielnym garnku ugotować makaron w osolonej wodzie. Następnie dodać pokrojoną marchewkę i groszek na patelnię. Przygotować sos pieczeniowy - rozpuścić w wodzie i dodać na patelnię. Podawać z makaronem na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.10.2016 11:14
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak