Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z grzybami i białym serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
W zasadzie to nasza wersja łazanek. Lekka modyfikacja tradycyjnej kuchni, smak mega! Chcecie?

Składniki:

Składniki:

makaron 300 gramów
smalec 1 łyżka
boczek 200 gramów
cebula 1 sztuka
boczniaki 100 gramów
pieczarki 100 gramów
kapusta włoska 200 gramów
bulion warzywny 150 mililitrów
lubczyk świeży 2 łyżki
ser biały 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z grzybami i białym serem

Makaron gotujemy wg przepisu.

Pokrojony w kostkę boczek podsmażamy na smalcu, dodajemy posiekaną cebulę, poszatkowaną kapustę i pokrojone grzyby, podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.

Mieszamy z makaronem, posiekanym lubczykiem i białym serem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak