Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z dynią, mięsem mielonym i szpiankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 50 dag
dynia 50 dag
cebula biała 2 szt.
pomidory 3 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
szpinak świeży 2 garście
bulion warzywny 1 szklanka
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
makaron rurki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z dynią, mięsem mielonym i szpiankiem

Dynię przez ok. 10 minut podsmażamy na maśle. Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na tłuszczu. Jak się zeszkli dodajemy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem. Czekamy aż się ładnie zrumieni. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dokładamy do mięsa. Dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Do garnka przekładamy mięso z pomidorami, dynię i szpinak. Zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Całość gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak