Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z dodatkami z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 g
pierś z indyka 200 g
boczek 100 g
papryka czerwona pół
seler naciowy 2 łodygi
por 1 sztuka
sól do smaku
parmezan starty do posypania
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z dodatkami z patelni

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek, a następnie podsmażać kawałki indyka.
Krok 1 - Makaron z dodatkami z patelni foto
2
Następnie umyć paprykę, pora i seler i pokroić i dodać do duszenia.
Krok 2 - Makaron z dodatkami z patelni foto
3
Pod koniec dosypać makaron uprzednio ugotowany i podlać winem, poddusić do momentu wyparowania wina. Na koniec doprawić lubczykiem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Krok 3 - Makaron z dodatkami z patelni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 03.01.2014 23:28
Fajny pomysł na smaczny obiadek:)
Renata9 03.01.2014 20:21
smaczne i szybkie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak