Makaron z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    250 gram
  • cukinia

    1 sztuk
  • cebula

    1/2 sztuk
  • masło

    3 łyżki
  • śmietanka

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli weźmiesz prawdziwe masło, młodą cukinię, młodą cebulkę i 5 jajeczny makaron to musi być smaczne! I było:-)

- 250g makaronu kokardka
- 1 średnia cukinia
- 1/2 cebulka
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki śmietanki 18%
- sól i pieprz

Odkrój końce cukinii, następnie zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno pokrój. Na patelnię dodaj masło, cukinię, cebulkę i duś pod przykryciem do miękkości.

Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu. Odcedź i wrzuć do cukinii jeszcze ciepły, delikatnie wymieszaj kilka minut podgrzej. Ściągnij patelnię z ognia dodaj śmietankę i zamieszaj.

Gotowe i pyszne! Polecam:-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 04.12.2012 22:54
ja do takiego makaronu dodaję jeszcze bazylię
gusia1000 05.07.2012 14:35
Na pewno dobre jadło.
staropolanka5 05.07.2012 14:32
pięknie podane
parysek10 05.07.2012 10:57
wygląda przepysznie
Rafał10 05.07.2012 10:48
aż ślinka cieknie ! mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat