Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ciecierzycy w sosie kokosowym z kardamonowym kurczakiem i warzywami
KROK 1. Polędwiczki kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy je w łyżce mleczka oraz oleju kokosowego. Następnie oprószamy je solą oraz mielonym kardamonem i odstawiamy do lekkiego zamarynowania.
KROK 2. Cukinię kroimy w drobną kostkę, a marchewki w bardzo cienkie plasterki. Na oleju kokosowym podsmażamy delikatnie kawałki polędwiczek, a następnie zalewamy je mleczkiem kokosowym (stałą częścią), dodajemy syrop klonowy, szczyptę soli oraz kardamonu i dusimy wszystko przez chwilę.
KROK 3. Makaron z ciecierzycy gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy go z sosem kokosowym, dodajemy pokrojone kawałki warzyw oraz posiekaną świeżą kolendrę, mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)