Makaron z brokułem i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • różyczki brokuła

    300 g
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ser żółty starty

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie.Odsączyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Do cebuli dodać brokuła .Doprawić solą i pieprzem.Wlać śmietanę i zagotować.Dodać odsączony makaron i na koniec odsączonego tuńczyka.i starkowany ser.Całość wymieszać

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 23.03.2015 09:12
Moja ulubiona wersja z makaronem :)
gosia56 19.03.2015 20:32
lubię takie proste szybkie dania;)
gosia561 16.03.2015 11:46
robiłam wersje pomidorową
Franciszek 16.03.2015 11:36
Szybki przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat