Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brokułem i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
cebula 1 szt
różyczki brokuła 300 g
śmietana 18 proc 200 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty starty 2 łyżki
olej do smażenia
tuńczyk w sosie własnym 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brokułem i tuńczykiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie.Odsączyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Do cebuli dodać brokuła .Doprawić solą i pieprzem.Wlać śmietanę i zagotować.Dodać odsączony makaron i na koniec odsączonego tuńczyka.i starkowany ser.Całość wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 23.03.2015 09:12
Moja ulubiona wersja z makaronem :)
gosia56 19.03.2015 20:32
lubię takie proste szybkie dania;)
gosia561 16.03.2015 11:46
robiłam wersje pomidorową
Franciszek 16.03.2015 11:36
Szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak