Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brązowymi pieczarkami i suszonymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 0,5 kg
pomidory suszone w zalewie 0,5 szklanki
pieczarki brązowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brązowymi pieczarkami i suszonymi pomidorami

Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pieczarki opłukujemy i kroimy drobno. Kroimy również pomidory. Na patelni smażymy na oleju cebulkę, dodajemy pieczarki i pomidory. Odrobinę dolać oliwy z pomidorów. Sos przelewamy do odcedzonego makaronu do jednego garnka i mieszamy. Dodajemy koncentratu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak