Makaron z brązową pieczarką w kremowym sosie z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    pappardelle 150 gram
  • pieczarki

    brązowe około 10 sztuk
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • pomidor

    1 duży
  • parmezan starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2.

Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
Pomidora pokroić na ósemki.

3.

Rozgrzać oliwę na patelni dodać pieczarki ,podsmażyć po około 3 minutach dołożyć pomidora, dusić około 5 minut pod przykryciem.

4.

Sos doprawić .

5.

Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron.
Posypać startym parmezanem oraz posypać listkami bazylii.

6.

Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 30.03.2017 18:05
oj aż głodny się zrobiłem...
gosia56 28.03.2017 11:35
na pewno pyszne danie;)
norweska20 28.03.2017 00:00
apetyczne danie
MałaMi89 27.03.2017 23:46
Smacznie! U mnie dziś był też makaron na obiad ;)
w mojej kuchni 27.03.2017 22:58
Moje smaki z makaronem
Marta1986 27.03.2017 20:10
bardzo smaczne
RenataZ-et 27.03.2017 19:46
super danie
Aleksandra/Olcia 27.03.2017 19:28
mmmmniam ,lubię makaronowe dania .są szybkie i zawsze smaczne
Ania321 27.03.2017 18:57
bardzo apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat