Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z botwinkowym pesto

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jeśli przerażają was upały oraz opcja stania i gotowania, proponuję coś, co robi się bardzo szybko, jest lekkie, a struktura rozpieszcza podniebienia. We włoskie smaki wplotłem trochę naszej rodzimej kuchni. Botwinka nie tylko w zupie, ale i w wersji na surowo, pysznie smakuje.

Składniki:

Składniki:

makaron 250 gramów
botwinka 1 pęczek
orzechy włoskie 1 łyżka
olej rzepakowy 150 mililitrów
serek naturalny 1 łyżka
koperek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z botwinkowym pesto

Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy, zostawiamy odrobinę wody z gotowania (około 100 ml).

Botwinkę siekamy, blendujemy z dodatkiem oleju, orzechów i serka. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Do pesto dodajemy makaron wraz z wodą po gotowaniu makaronu.

Składniki dokładnie łączymy, podajemy od razu po przygotowaniu z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak