Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z botwinką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podójny
makaron 250 gram w dowolnym kształcie
botwinka 1 pęczek młodej
serek mascarpone 1 łyżka
ser żółty 8 dag
olej do smażenia
Pieprz czarny Prymat w młynku
czosnek ząbek
koperek do posypania

Porada

Dania na bazie makaronu są szybkie w przygotowaniu, smaczne i syte.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z botwinką

Kroki postępowania

1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.
Krok 1 - Makaron z botwinką foto
2
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowanego oprószamy przyprawami. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy mięso i smażymy do miękkości. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 2 - Makaron z botwinką foto
3
Umytą i osuszoną botwinkę kroimy na mniejsze części
Krok 3 - Makaron z botwinką foto
4
BOTWINKĘ dokładamy do mięsa. Razem chwilkę smażymy by botwinka zmiękła. Następnie do całości dodajemy ser mascarpone. Mieszamy dokładnie. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do botwinki i mięsa.
Krok 4 - Makaron z botwinką foto
5
Gdy ten się rozpuści wsypujemy makaron. Ogrzewamy do momentu jak makaron się podgrzeje. Dodajemy posiekany koperek. Danie porcjujemy i podajemy.
Krok 5 - Makaron z botwinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 28.01.2015 16:39
Na wiosnę chętnie wypróbuję
Agnieszka-87-25 28.01.2015 15:17
dobre to jest!
Magda60 28.01.2015 15:00
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak