Makaron z boczkiem i serkiem mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek mascarpone

    1 sztuka
  • makaron

    wg uznania
  • baczek

    1 opakowanie
  • ser żółty

    kostka
  • jajko

    1 sztuka
  • smietana 18%

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotować makaron. Odcedzić
2. Boczek pokroic w cienkutkie długie paski. Podpiec na patelni
3. Zdjąc z patelni boczek, włożyć na tłuszcz makaron.
4. przygotować sos: zmieszać serek mascarpone, jajko, śmietana, troszkę wody, starty żółty ser. Zamieszac, doprawić do smaku. Wylac na patelnie mieszac z makaronem, az się zetnie.
5. Podawać posypane boczkiem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 18.03.2012 16:20
mam ochote spróbować
Anna89 22.02.2012 13:11
ładnie wygląda
Kamila/kami007 20.02.2012 12:14
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat