Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z BOCZKIEM I MASCARPONE

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 g z dodatkiem szpinaku
boczek 15 dag
serek mascarpone 250 g
cebula 1/2 średniej wielkości
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki duża garść posiekanej
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z BOCZKIEM I MASCARPONE

Makaron gotuję w osolonej wodzie.
W międzyczasie podsmażam pokrojony w kostkę boczek (bez dodatku tłuszczu, ponieważ wytopi się z boczku).
Kiedy boczek się przyrumieni, dodaję posiekaną cebulę z czosnkiem, smażę jeszcze przez chwilę.
Następnie dodaję mascarpone i przyprawy - sól, pieprz, curry i zioła prowansalskie. Smażę na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera.
Na koniec dodaję makaron i natkę pietruszki, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak