Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białym serem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
boczek wędzony 400 g
ser biały 300 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier 1/2 łyżeczki

Porada

Taki makaron najlepszy jest od razu po przygotowaniu, odgrzewany traci w smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białym serem i boczkiem

Kroki postępowania

1
Odciąć skórę z boczku a sam boczek pokroić w słupki.
Krok 1 - Makaron z białym serem i boczkiem foto
2
Usmażyć boczek.
Krok 2 - Makaron z białym serem i boczkiem foto
3
Ser rozdrobnić widelcem. Złamać smak sera odrobiną cukru. Nie solić, bo boczek będzie słony. Wymieszać.
Krok 3 - Makaron z białym serem i boczkiem foto
4
Ugotować makaron al dente.
Krok 4 - Makaron z białym serem i boczkiem foto
5
Wymieszać gorący makaron razem z serem oraz z boczkiem. Kto lubi może tez dodać tłuszcz, który wytopił się z boczku. Doprawić do smaku pieprzem. Od razu podawać.
Krok 5 - Makaron z białym serem i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak