Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białą kapustą, pieczarkami i boczkiem
Kapustę szatkujemy i wrzucamy na osolony wrzątek, obgotowujemy.
Gdy kapusta będzie miękka, ale nie rozgotowana odcedzamy.
Boczek kroimy i smażymy do czasu aż się wytopi z niego tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i całość chwilkę smażymy aż pieczarki zmniejszą objętość i będą miękkie.
Dodajemy obgotowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, kminek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku.
Całość chwilkę przesmażamy razem.
Dodajemy ugotowany makaron i chwilkę podgrzewamy aż makaron będzie ciepły i przejdzie smakiem kapusty i pieczarek.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Danie najlepiej smakuje jak odstoi trochę, a potem ponownie je podgrzejemy.
Smacznego!