Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z białą kapustą, papryką i twarogiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 300 g
kapusta biała 360 g
papryka czerwona 1
twaróg 110 g
cebula duża
śmietana 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z białą kapustą, papryką i twarogiem

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Kapustę szatkujemy bardzo drobno w robocie kuchennym, dodajemy do usmażonej cebuli, delikatnie solimy i razem dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut (od czasu do czasu mieszając). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ponownie dusimy 5 minut (również czasem mieszając). Na końcu rozkruszamy do kapusty twaróg, dodajemy śmietanę, przyprawy i dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze 5 minut. Kapustę dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem. Nakładamy porcje na talerz, na każdą dajemy świeże listki lubczyku..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak