Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram (wstążki)
bakłażan 1 szt
cebula 1 mała szt
oliwa 3 łyżki
serek topiony 100 gram
mleko 3-4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
sól
parmezan
oregano świeże 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano

Kroki postępowania

1
Bakłażana dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Krok 1 - Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i bakłażana. Dusić kilka minut, do momentu, aż bakłażan zmięknie.
Krok 2 - Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano foto
3
Podlać mlekiem, dodać serek topiony i dusić, aż się roztopi.
Krok 3 - Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano foto
4
Dodać jogurt i przyprawy, wymieszać. Dodać makaron ugotowany al dente w osolonej wodzie. Wymieszać i potrzymać na ogniu jeszcze 1-2 minuty.
Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem oraz posiekanymi listkami oregano.
Smacznego :)
Krok 4 - Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i świeżym oregano foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.07.2017 11:32
pycha pomysł na makaron
Franciszek 03.07.2017 00:51
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak