Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 gram
morele suszone 4 szt
dżem porzeczkowy 3 łyżki
migdały krojone w słupki 1 łyżeczka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bakaliami

Gotujemy nasz ulubiony makaron. Następnie w miseczce mieszamy dżem, migdały, żurawinę (jako że dżem porzeczkowy bywa dość kwaśny można dodać miód). Polewamy makaron zawartością miseczki. Morele kroimy w pół i wkładamy dekoracyjnie w makaron. Posypujemy całość migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.09.2013 13:07
mój mąż taki lubi :)
AZgotuj 03.09.2013 15:45
iiiii poleciała mi ślinka:)
paulina2157 06.08.2013 22:06
fajne połączenie
Megg 06.08.2013 21:16
oj musi być smaczny
Pyszota 06.08.2013 19:18
super makaron
patryska76 06.08.2013 18:12
Palce lizać ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak