Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 250 g
morele suszone do smaku
orzechy włoskie do smaku
rodzynki do smaku
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bakaliami

Makaron o dość dużej formie gotujemy tradycyjnie według przepisu. Studzimy. Morele i rodzynki parzymy w gorącej wodzie przez chwilkę. Morele kroimy na mniejsze cząstki. Orzechy obieramy ze skórki i lekko rozdrabniamy. Wszystkie bakalie łączymy i dodajemy miód. Dodajemy do makaronu i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 05.06.2013 18:47
lubię makaron na słodko,a jeszcze do tego z bakaliami-pyszny
aisza1 01.03.2013 07:56
z bakaliami jeszcze nie jadłam
Aleksandraa 30.09.2012 09:36
lubię czasem zjeść makaron na słodko super przepis
Katarzyna59 11.08.2012 15:28
pychotka
olkaaa 11.07.2012 08:51
bardzo ciekawe
jerry1 08.06.2012 11:59
pyszny
Betka 07.05.2012 19:03
rewelacja;]
Krystyna32 06.05.2012 09:14
super
anula250 13.04.2012 08:13
Wygląda bardzo ciekawie :)
Ewelina38 06.03.2012 11:10
ja również, może być całkiem smaczny tak na słodko z bakaliami :)
klaklak 20.01.2012 22:36
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak