Makaron z awokado i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    300 gram
  • szpinak mrożony

    200 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • awokado

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak włożyć na patelnię i na małym ogniu odparować nadmiar wody.

Na drugiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Dodać odparowany szpinak, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszać i przez chwilę wszystko podgrzewać.

Obrane i pokrojone w kostkę awokado skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Podawać z ugotowanym al dente makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 03.03.2014 12:24
ciekawe danie makaronowe,nie jadłam takiego
misia53 11.06.2013 09:13
ciekawe jak awokado w towarzystwie szpinaku smakuje... trzeba wypróbować...
barbara11561 15.03.2013 01:18
warto wypróbować
caralajna 27.09.2012 13:48
świetny pomysł
anemon 16.03.2012 07:47
Dziękuję GRAZYNA, masz rację, makaron plus szpinak to wybitnie mało fotogeniczne danie, ale za to smaczne.
anemon 16.03.2012 07:45
Dziękuję Wam za miłe słowa i polecam, bo to proste, ale bardzo smaczne danie.
cooleczka 15.03.2012 17:39
brzmi ciekawie
Grazyna0211 28.01.2012 11:37
bardzo elegancko podany super fotka zw?aszcza ?e dania z makaronu rzadko udaje si? ?adnie sfotografowa?
IZABELA29 13.11.2011 08:18
fajna propozycja
ben-ka 03.10.2011 08:59
wygląda apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat