Makaron w sosie z grzybów leśnych

Makaron w sosie z grzybów leśnych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    350 g
  • śmietana 18 proc

    150 g
  • masło

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • makaron kokardki

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Cebulę szklić na rozgrzanym maśle.
Kiedy cebula już się zeszkli dołożyć do garnka z cebulą grzyby i wszystko razem smażyć ok 10 minut cały czas mieszając. Zalać wodą tak aby nakryła grzyby, dodać przyprawy i dusić ok 1 godzinę.
W miarę wygotowywania się wody uzupełniać ją. Śmietanę zahartować gorącym sosem i wlać ją do garnka, ponownie wszystko zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Gorący makaron obficie polać sosem. Smacznego!
Joanna Kryla
Ta jesień obfitowała w grzyby, dlatego odkopcie swoje mrożone grzybki z czeluści waszych zamrażarek i zróbcie ten pyszny aromatyczny sos z makaronem-nadal pachnące lasem nadal pyszne i w kremowym śmietanowym sosie:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat