Makaron w sosie śmietanowym z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    100 gram
  • śmietana 30%

    200 ml
  • koperek

    1/2 pęczka
  • makaron kokardki

    250 gram
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Łososia pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodać posiekany koperek.
Ugotowany makaron wymieszać z tak przygotowanym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat