Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie śmietanowo-koperkowym z pulpecikami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpeciki

mięso mielone 300 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 2-3 łyżki

sos

masło 1 łyżka
cebula 1 szt
bulion 1 szkl
śmietana 18 proc 400 ml
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

makaron

makaron świderki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie śmietanowo-koperkowym z pulpecikami

Makaron ugotować w osolonej wodzie ,al dente.Przelac zimna woda i odsączyć.
Mięso mielone-ja wykorzystuję mięso mielone z indyka,doprawić sola i pieprzem ,dodac bułkę i wyrobić masę mięsna .Następnie tworzymy malutkie kulki-pulpety.Każdy obtaczamy w mące i smazymy na gorącym tłuszczu.
sos-cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na masełku.Do podsmazonej cebulki dolewamy bulioni chwile gotujemy .Dolewamy śmietanę-najlepiej gęstą(Ja kupuję 12% gęsta)Koper drobno siekamy dodajemy do sosu ,dodajemy również przyprawy i pulpety.Na koniec dorzucamy makaron i chwile całośc dusimy -mieszającaż makaron "wypije troszkę sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 11.05.2014 10:19
pyszny obiadek))
kriko 08.05.2014 09:46
lubie takie jedzonko
Wiesława1 08.05.2014 09:23
pyszne ,proste i szybkie
adelajda 08.05.2014 08:48
lubię takie szybkie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak