Makaron w sosie serowym z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Proste i pyszne danie na wynos.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Makaron i warzywa

  • makaron

    200 g
  • serek kremowy paprykowy

    50 g
  • passata pomidorowa

    200 g
  • woda letnia

    200 g
  • cebula

    10 dag
  • papryka

    70 g
  • grzyby leśne

    100 g
  • masło klarowane

    10 g
  • parmezan starty

    15 g
  • sól

    5 szczypta
  • pieprz kolorowy

    5 szczypt
  • tymianek

    2 szczypty
  • stewia

    5 szczypt
  • kminek Prymat

    5 szczypt
  • majeranek

    5 szczypt
  • mielona kolendra

    4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Na patelnię dajemy masło, wrzucamy poszatkowaną cebulę, oczyszczone grzyby, pokrojoną paprykę i dusimy ok 10 min na wolnym ogniu, następnie dodajemy wodę, passatę, serek, i dusimy do zgęstnienia sosu, całość przyprawiamy, umieszczamy w lunch boxie, osobno dajemy starty ser, można jeść i na ciepło i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat