Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie serowym z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 2 szklanki
serek topiony 2 szt
szynka konserwowa 15 dag
pieczarki 15 dag
masło 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 szklanka
bulion 1/2 szklanki
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie serowym z pieczarkami

Makron penne gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona w paseczki szynkę. Zalewamy bulionem dodajemy serek topiony i ser żółty - zagotowujemy mieszając . Kiedy sery rozpuszcza się dolewamy śmietany . Mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowany wcześniej makaron mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.11.2013 09:16
smaczne danie
iwi 09.11.2013 18:17
Pyszne danie
bhb8 09.11.2013 17:25
Niestety nie przepadam za pieczarkami.
Barbara777 09.11.2013 16:25
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak