Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie pietruszkowym z pulpetami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
śmietana ok 3/4 kubka
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
mąka pszenna
makaron świderki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie pietruszkowym z pulpetami

Bułkę namoczyć i odcisnąć, dodać do mięsa razem z pokrojoną połową cebuli. Wbić jajko, doprawić dość mocno do smaku i zarobić masę.

Do garnka albo rondla wlać wodę. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wkładać do garnka. Dodać kostkę bulionową lub inną przyprawę i gotować na małym ogniu ok 12 min. Wyjąć pulpety, odlać potrzebną na sos ilość wody. Jeśli trzeba lekko zagęścić mąką.
Dodać opłukaną i drobno pokrojoną pietruszkę, śmietanę i pulpety. Doprawić do smaku i wszystko przez chwile dusić.

Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 17.02.2017 12:49
ładnie podane
bertpvd 16.02.2017 21:52
pyszny obiadek
magdow 16.02.2017 21:26
smakowitości ;]
Renataj 16.02.2017 21:26
Apetyczny sycący obiad:)
Bożena Matuszczyk 16.02.2017 21:12
Dla mnie pychotka.;)
Bernadeta1 16.02.2017 21:00
smaczny obiadek
Urszula Świeca 16.02.2017 21:00
Smaczny obiadek.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak