Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie grzybowo-winnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 300 g
grzyby leśne 1 miseczka
masło 2 łyzki
białe wino 150 ml
pietruszka zielona
parmezan starty
cebula 1 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie grzybowo-winnym

Grzybki należy przez minimum godzinę namoczyć w wodzie. Następnie gotować je w tej samej wodzie przez ok 15 minut. Na patelni , na maśle zeszklić cebulkę posiekaną w kosteczkę, dodać białe wino. Dusić przez ok 5-10 minut. Z wywaru grzybowego wyłowić wszystkie grzyby, ale wody nie wylewać.
Pokroić grzyby na nieduże kawałki. Dodać do cebuli wraz z wywarem. Dusić kolejne 10 minut. Doprawić solą pieprzem. Na koniec dołożyć garść posiekanej świeżej pietruszki. Dodać wcześniej ugotowany makaron i dobrze wymieszać, by sos dobrze pokrył makaron. Podawać z tartym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 05.12.2013 16:38
mniam moje smaki :)
joanna__s 05.12.2013 12:59
Mniam. Zgłodniałam!
Magula 05.12.2013 12:44
smakowicie wyglada
Ania321 05.12.2013 12:00
bardzo apetyczna potrawa :)
Piotr-21 05.12.2013 11:12
pyszne na obiad
pawel123 05.12.2013 11:00
moje smaki
Barbara/zuza22_85 05.12.2013 10:00
bardzo smaczne
patryska76 05.12.2013 09:51
Pyszne danie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak