Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w pomidorach z czosnkiem i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
woda do gotowania
pomidory 6 sztuk
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
żółty ser starty do podania
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w pomidorach z czosnkiem i bazylią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem szczypty soli.
Gdy cebula będzie szklista dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i całość razem dusimy ok. 7-10 minut w zależności od twardości pomidorów.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszoną bazylią.

Tak przygotowany sos mieszamy z ugotowanym makaronem. Wykładamy na talerze i posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 24.11.2016 15:10
lubimy takie dania z makaronem
berys18 22.11.2016 14:14
smaczna kolacja
Ewelina1991 22.11.2016 08:01
dobre danie
norweska20 21.11.2016 23:24
smakowicie wygląda
MonikaW 21.11.2016 21:40
kocham makarony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak