Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w chińskim stylu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sajgonki 4 sztuka
makaron Chow Mein 1/3 opakowanie
mieszanka warzywna 1/3 opakowania
kapusta pekińska 3 liście
czosnek 1 ząbki
papryczka chilli 1/8 sztuka
przyprawa chińska 1 szczypta
sos sojowy 1 łyżka
grzyby mun 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w chińskim stylu

Grzyby mum i makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sajgonki również. Na patelni rozgrzać olej , dodać warzywa, czosnek, przyprawy i grzyby mum pokrojone w paski. Wszystko przesmażyć , po chwili dodać makaron i posiekane liście kapusty pekińskiej, doprawić sosem sojowym. Wszystko przesmażyć jeszczę chwilę i wymieszać z sajgonkami. Podawać z sosem np. słodkim chilli

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 13.03.2012 19:50
dodaję do listy dań które muszę zrobić :)
pioge7 13.03.2012 09:28
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak